Sommarlandsprinten i Skara: vått, men moro for liten Oppsal-gjeng

En liten Oppsal-delegasjon bestående av fem løpere fra 2007-årgangen, en løpende coach/kokk (Vidar) og en kokk/coach/sjåfør (Arild) la pinsens o-aktivitet til Sverige, nærmere bestemt Skara Sommarland. Her arrangeres det en sprint som har fristet enkelte Oppsal-løpere i flere år, men arrangementet har hatt en tendens til å kollidere med våre egne store arrangement 15-stafetten og KVM.

Men i år passet det bra, og endelig skulle det testes! Vi fikk fylt en bil med løpere og bager og kjørte fredag kveld til Erikas hytte i Heestrand i Tanums kommun, basen første kveld. Lørdag morgen ventet vi ut regnværet før vi fikk en fin treningsøkt på godt over halvannen time. Vi brukte et kart rett nord for Hamburgsund, muligens et av sportslig leders favoritt-terreng fra Kvillebyns klassiska noen år tilbake? Etter trening ble det is før turen videre til Skara Sommarland lørdag ettermiddag, dvs noen svært low-key campinghytter ikke så langt unna sommarland.

Fint vær og terreng og blide jenter på lørdagsøkt…
..og is etterpå. Fra venstre Iben, Wiona, Erika, Tuva (bak) og Synne.

Det var tidlig start på konkurransen søndag morgen. Løpet måtte være ferdig før ordinær åpningstid for parken, så nærmere 3000 orienteringsløpere startet i løpet av en time på et meget begrenset løpsområde. Postene lå tett og farten var høy. Tuva var raskest av Oppsal-jentene, men vi synes svenskene løp veldig fort. Riktignok tror vi at mange av dem hadde løpt både tre og fire ganger på dette kartet, så da har man vel autopiloten inne på strekkene. Alle jentene hadde flere veldig fine strekktider (Wiona var nummer seks av nesten 90 i klassen på første post!), og selv om det ikke ble helt klaff på totalen syntes alle det var veldig gøy å løpe i parken.

Tuva på siste post
Løypa i D12!

Vidar la seg pent i øverste halvdel i H45.

Været var forresten ikke spesielt bra, så det var maks 30 ikke-orienteringsløpere i parken. Lurer på hva de tenkte om alle klubbvimplene og o-løperne som hadde plassert seg ut på hver eneste ledige gressflekk.

Hamsterhjul-trening. Vanskeligere enn man skulle tro. Absolutt noe å vurdere på Oppsal arena.
Deler av løpsområdet

Oppsal-jentene tåler selvsagt å bade i allslags vær, har regntøy og utnytter at mindre folk=mindre kø på hver attraksjon=mer moro. Dermed ble det en bra dag i Sommarland, og en fin tur som også var en test for om dette er noe det går an å lage som en klubbtur i framtida. Og det tror vi så absolutt – kanskje neste år? Det er i alle fall mange svenske klubber som bruker dette som en slags sommeravslutning. Et alternativ med kortere reisetid ville selvsagt være om det kunne komme lignende årlige løp i Tusenfryd (der var det jo et for to år siden!) eller Telemark Sommarland…

Viktig med påfyll av næring/lokalmat

Så kan dere f.eks lure på hvem som ble cluedo-champion, hvem som måtte hoppe over(!) en sovende rådyrkalv i myra på lørdagstrening eller hvem som klarte å spise en burger i fem jafs. For sånt finner man ut på tur.