13-16KonkurranseLandslag

Tyske EM-uttaksløp: Opp og ned for Anselm

Anselm Reichenbach gikk fra feilstempling på mellomdistansen via femteplass på sprinten og til en meget sterk andreplass på langdistansen under de tyske uttaksløpene til ungdoms-EM i Hviterussland.

Løpene gikk i Annaberg. Fredagens mellomdistanse gikk i et flatt og grønt terreng med post i “annenhver” grop, og Anselm fikk altså en feilstempling. På lørdagens sprint gikk det langt bedre, anselm kom seg fint gjennom kvalifiseringen og holdt høyt tempo i finalen. Men han fikk en lei bom som kostet et minutt, og endte med det på femteplass, 49 sekunder bak vinneren – noe Anselm selv var svært misfornøyd med, i følge Martin. Men det er verdt å huske at klassen her var M18, altså med inntil to år eldre løpere.

Søndagens langdistanse ble en skikkelig opptur: Anselm tok en sterk andreplass etter en meget solid avslutning på løpet. Så gjenstår det å se om det holder til en plass på Tysklands lag til EYOC i Hviterussland.

Helgens resultater: http://erz-ol.de/Wettkaempfe/2019/dmsprint2019_erg.htm

Noen bilder fra Martin:

Siste post bak ryggen på Martin Luther
Målområdet sett fra kirketaket

Innsiden av St. Anna-kirken

Utsiden av St.Anna-kirken