13-16RåtasseneStafetter

Fin stafettløping

To premieplasser i ungdomsklassene og mange fine etapper var fasit etter ungdomsstafettene i Vårstafetten.

Oppsal stilte med fire lag i Vårstafetten, to i D13-16 og to i H13-16. Første og tredje etappe var gafla, mens det var mulig å stille med inntil tre løpere på den ugafla midtetappen. Dette gjør det mulig for flere klubber å stille lag og for mindre erfarne løpere å løpe stafett.

Jakob og Christoffer venter på Sigurd.

Gutta startet først og Sigurd Rødnes løp en meget solid åpningsetappe for Oppsal 1 og vekslet som sjuendemann av 39 lag. Christoffer Ånensen/Jakob A. Gjedebo og Marius Aamodt fulgte opp, og Marius løp laget inn til 9.plass. Oppsal 2 med Sondre Olaussen, Henning Reichenbach/Sigurd Hobøl og Eskil Kolshus ble nummer 22 etter trygg stafettløping. Det var Moss som vant H13-16 etter en spennende siste etappe som også kunne følges av publikum – alle sisteetappeløperne fikk nemlig løpe med GPS.

Premieutdeling i H13-16.

Begge jentelagene kom bra i gang med fine førsteetapper, og de holdt seg i øverste halvdel gjennom hele stafetten. Oppsal 1 med Ingeborg Roll Mosland, Sofie Solheim Undeberget/Wilmine Resvoll Skaug/Ingrid Lurås og Katrine Bjordal Veggan klarte tilslutt en flott fjerdeplass.

Katrine på sistepost etter en trygg etappe.

Oppsal 2 med Ane Hustvedt, Mari Kalleson/Synne Utseth Bøhlerengen/Marie Bjordal Veggan og Ingrid Johansen-Barli ble nummer 11, to ergelige sekunder fra topp 10. Nydalen 1 vant D13-16. 25 lag stilte.

Premieutdeling i D13-16.

Oppsals lag i D11-12 besto av Åse Lurås/Iben Johansen-Barli og Synne Nordby Hvenekilde. De gjennomførte med stil i det som nok er en av de vanskeligste D11-12-løypene de kommer til å møte denne sesongen.

Laget i D11-12: Synne, Iben og Åse (foto: Helge G. Solheim)

Resultatene (det står bare ett navn på andre etappe/11-12-etappene, det er da navnet på den første som vekslet): https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=8372&groupBy=EventClass

Så litt kritikk på tampen: to så erfarne arrangører som Halden og Sarpsborg skuffet på deler av arrangementet, det kunne virke som stafetten kom noe i andre rekke: nullenheter som bare delvis fungerte, trangt vekslingsfelt (enda det var god plass på arena) og et strekk hvor streken gikk tvers gjennom starten for de individuelle løypene – det bør være mulig å unngå. Det er få stafetter for ungdommene og de fortjener at de er bra!

10-tallet skjuler et vesentlig stikryss. Streken 9-10 går gjennom starten for de individuelle løypene.