Junior og seniorKonkurranse

Høydramatisk da Oppsal delte gullet i styrkeprøve i Lillomarka

Thomas Ruud og Tor Andreas Andersen delte seieren etter 15 kilometer i Lillomarka nord/sør.

De to viste at de mente alvor allerede på førstepost i styrkeprøven som gikk fra Movatn til Ammerud. Da klynga gikk ut på en sving inn mot posten, var duoen alene, 30 sekunder før neste mann.

Løypa besto av noen mildt sagt solide langstrekk, der det lengste strekket var hele 4,3 kilometer. Og det var ved kartbyttet ved denne posten at det virkelig ble høydramatisk. Om de var slitne og tunge i hodet etter å ha blitt mørnet av Ruud og Andersen vites ikke, men flere av de andre løperne i teten klarte å ta kartet til 10-kilometeren i stedet for 15-kilometeren. Da noen som attpåtil hadde tatt riktig kart, fulgte etter de som hadde tatt feil kart, ble Andersen og Ruud igjen alene i tet.

— Vi skjønte rett og slett ikke helt hva som skjedde da flere av løperne dro til høyre. Mens vi var de eneste som dro til venstre ut av posten, forteller en meget fornøyd Ruud.

Vel i mål på Ammerud etter 2 timer og 12 minutter sammen, valgte de «hånd i hånd»-varianten i mål, og kunne dermed juble over hver sin lilla Nighthawk o-skjerm i premie. Nighthawk går forøvrig i naboterrenget i Lillomarka neste år, så dette lover godt.

Se monsterstrekkene her, eventuelt også i Livelox: