25-manna: 65.plass!

Herlige svenske tilstander: overraskende fint vær, 53 stafettløpere i aksjon, noe bom, enda flere veldig bra løp og sist, men ikke minst: Ingen disk! Oppsals førstelag ble nummer 65 på 25-manna.

Andrelaget ble nummer 249 av 366 lag, mens tre løpere fra Oppsal også bidro til et meget sterkt resultat for Oppsal/Nydalen 3, som endte på 143.plass! Oppsal ble faktisk nest beste norske klubb i stafetten, kun slått av Nydalen. Riktignok var det endel norske storklubber som glimret med sitt fravær i år, men hvem bryr seg om det når historien skal skrives?

Allerede fra starten av turen var det tydelig at fjorårets forsmedelige trippeldisk skulle revansjeres. Stemningen i bussen på vei til arena var målbevisst og god, det var en fokusert gjeng som støttet hverandre og ivrig diskuterte Kristoffer og Ludvigs klart ambisiøse, men også realistiske stafettskjema.

Stafetten ble en opptur fra ende til annen. Spesielt på fjerde og femte etappe ble det levert i toppklasse fra førstelaget, som faktisk tok inn 17 sekunder på teten på femte etappe. (Og hvis noen lurer: Helsingin Suunistajat ledet etter både fjerde og etter femte etappe!)

Løperne i parallellene holdt seg bra samlet og det var ingen som tapte mye tid. Det ble bykset oppover resultatlistene; fra 163 på 1.etappe til 104 til 87 til 69 til 61 og helt opp på 57.plass på det beste! Da parallelletappene var ferdige og tre etapper gjensto ble Sigurd sendt ut på 61.plass, en plass han holdt. Så tikket det på et par plasseringer på de to siste etappene, men 65.plass er et flott resultat etter svært solid stafettløping over hele fjøla.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

På andrelaget åpnet Mila med en sterk 172.plass, deretter beveget laget seg fram og tilbake over hele 200-tallet og klarte å få 24 av 25 løpere ut før fellesstarten – Eskil på 23dje løp en bra etappe og kunne sende Elin ut et minutt før målet stengte. Helge leverte en kanon sisteetappe i fellesstarten og løp andrelaget inn til 249.plass av 366 lag!

IFK Göteborg vant foran Tampereen Pyrintö og Helsingin Suunistajat. Nydalen 1 ble beste norske lag med 19.plass.

På søndag ble deprimerende værmeldinger gjort til skamme, og 25-mannamedeln gikk av stabelen i nydelig, klar høstsol. Det var mange fine plasseringer, men vi nevner spesielt seniorgutta som leverte 3.plass (Kristoffer), 6.plass (Erik) og 8.plass (Thomas) i konkurranse med over 80 andre i H21.

Det er også på sin plass med en ekstra takk til særlig Anette og Roar som sto for fjellstø lagledelse av stafetten, og i det hele tatt en takk til alle som har bidratt til å sørge for busstur, hotellopphold, kjøkken på arena, hyggelig fellesmiddag på kvelden, Bergvik-stopp og alt det andre.

25-manna er rett og slett en herlig klubbtur! Og om vi ser bort fra en lei overtråkk og et par gubbelegger: finnes det i det hele tatt noen unnskyldning for ikke å bli med neste år? Definitivt ikke! Skal vi sikte mot førstelaget i topp 40 og tre lag fullført? Det er bare å starte treningen mot 12.oktober 2019!