Hovedløpet: Sølv til Anselm

Vi gratulerer Anselm Reichenbach med sølvmedalje i H15 etter en spennende duell på sprinten. Igjen var det flott laginnsats. Sigurd Rødnes var utrolig nær medalje, ett sekund fra bronse i H14.

Oppsal hadde fem premieplasser på langdistansen lørdag, og laginnsatsen på sprinten var også helt strålende. Som ungdomscoach Roar sier; “dette har gjengen fortjent etter mye øving over lang tid!”

Anselm leverte et gjennomført sterkt løp i H15 – det ser vi også på strekktidene. Han var med i tetkampen fra start, og hadde med ett unntak alle sine strekktider i topp 10. Dermed ble det en jevn duell med Hans Urset fra Tromsø, de byttet på å lede på de ulike passeringene, men det var tilslutt Urset som kom seg 25 sekunder foran i mål. Birk kom seg også ryddig gjennom i en klasse hvor mange ble disket.

Anselm på siste post.
Birk på siste post, med Eskil (H14) også på vei inn.

Lars Sigurd Rødnes hadde en litt avventende start i H14 og lå utenfor topp 10 etter første halvpart av løypa, men avslutningen var det ingenting å si på: bare vinneren Alfred Bjørnerød avsluttet raskere enn Sigurd. Men det holdt akkurat ikke til pallen, Sigurd ble nummer fire, ett sekund fra bronseplass. Neste år er løypa lengre!

Lars Sigurd på siste post.

Laginnsatsen var solid i H14, og både Ask Olaussen og Marius Aamodt blandet seg inn i toppen. De hadde litt annen løpsutvikling enn Sigurd; meget sterke åpninger, men det glapp litt på slutten i forhold til teten for begge. Uansett er det helt suverent med tre løpere i topp 14, og i tillegg ble Eskil, som har hatt trøbbel med armbrudd etc i vår nummer 37 etter et fint løp.

Marius på siste post.
Ask på oppløpet.

Blant jentene fulgte Amelie Aamodt opp 7.plassen fra langdistansen med 14.plass i D16, mens Tina Kalleson ble nummer 19 i samme klasse etter at begge tapte litt til de raskeste i starten av løpet. Særlig Amelie leverte raske strekk deretter, med blant annet to bestetider, men hadde også en bom på 9.post som nok kostet plassen i topp 10. Katrine Bjordal Veggan ble nummer 29 i D14, tre plasser bedre enn på langdistansen.