Nummer to etter filmbevis

GoPro-film fra Oppsal-leiren måtte til for at arrangøren skulle gi Ingeborg Roll Mosland andreplassen i D13-14. Ingeborg hadde beste etappetid og holdt hodet kaldt i en spennende avslutning på jaktstarten.

Det ble en heftig spurt om andreplassen, og der var Ingeborg best. Men litt kaotiske forhold i målområdet gjorde at en av konkurrentenes brikker ble registrert foran. Det er lett å unnskylde arrangøren når man tenker på at de hadde flere jaktstarter å holde styr på parallellt med de øvrige klassene. Til alt hell hadde Marie filmet hele innspurten, og da var det tydelig hvem som var raskest i spurten.

Før spurten hadde det vært mye dramatikk i klassen. Ingeborg gikk ut på sjetteplass, men flere av løperne foran gikk på noen smeller på de første strekkene, og før halvveis var det en gruppe som kjempet om tredjeplass bak Mathea Gløersen, OTO og Inga Skaarer Wicklund, Nydalen. Ut på sløyfa etter passering stadion fikk Gløersen en grov bom og løp seg ut av seierskampen. Gruppa til Ingeborg tok kraftig inn på Wicklund på den siste sløyfa, men hun hold unna og det ble spurt om andreplass – som Marie filmet og Ingeborg vant. Katrine Bjordal Veggan løp seg opp fra 14. til 12.plass på jaktstarten.

Ingeborg og Katrine leverte fire fine løp i D13-14.

Her kan dere se reprise av den spennende jaktstarten, jenteklassen startet klokketid 1125: https://events.loggator.com/SG18-4DH13

Tina Kalleson løp også med GPS på jaktstarten, og hun sikret åttendeplass i D15-16: https://events.loggator.com/SG18-D15

Ellers var det endel slitne Oppsal-bein som kjempet bra på siste dag av galoppen. Morten Mosland var i en jevn duell om sammenlagtseier i H45AK, men ble nummer to etter en bom på første post. Olav Johannes Deelstra møtte veggen i H21, hvor han lå på fjerdeplass sammenlagt etter tre løp.

Her er alle resultater: http://eventor.orientering.no/Events/Show/8070

Uansett var det en fornøyd Oppsal-tropp etter fire løpsdager – galoppen er kanskje ikke like stor som i glansdagene, men når Sørlandet viser seg fra en slik side er det moro med ferieløp! Så får vi se om vi klarer å gjøre som mange andre klubber og lage et fellesopplegg på Sørlandsgaloppen – eller et annet ferieløp – neste år.

Roar og Morten diskuterer løypene siste dag.
Arild (stående) forklarer Jonas og Jakob hvordan det er mulig å spare ALLE bommene til siste dag.
Synne og Marie spiller kort på arena, men Marie fikk også tid til å filme den avgjørende målpasseringsfilmen.