Ingen KM-medaljer (men håndkle til alle)

Det ble dessverre ingen medaljer på Oppsal i KM-klassene under lørdagens mellomdistanse. Men det var spennende og vrient terreng i varmen!

Lillomarkas løp “Gromløpet” har blitt arrangert siden 1981, og begynner å bli en av de virkelige stayerne i terminlista. I fjor ble arrangørene tilgodesett med årets heftigste regnskyll underveis i løpet, i år var det helt andre vær-utfordringer med steikende sol og varme.

Arenaen var ved husmannsplassen Slengfu, kartet var helt nytt og vannet rett ved arena hadde dessverre badeforbud, slik at vi ikke fikk testet de nye håndklærne alle løpere fikk i premie ved målgang.

I KM-klassene D/H13-14, 15-16, 17-18, 19-20 og 21- ble det ingen topp 3-plasseringer på Oppsals løpere denne gang, men det var flere som var nær. Katrine Bjordal Veggan i D13-14 var 1.42 fra medalje med sin sjuendeplass, Ane Sofie Krogh i D17-18 var 2.35 fra medalje med sin femteplass. Ask Olaussen og Sigurd Rødnes var hhv nr 7 og 8 i H13-14.

I seniorklassene ble det tiendeplasser til Vigdis Hobøl og Kristoffer Fiane Pedersen.

Oppsal stilte med hele 58 løpere i Gromløpet, og var dermed nest største klubb etter Nydalen. Det var flere som fikk sin debut i “ekte” orienteringsløp. Mange klarte seg veldig fint, mens andre fikk en lang dag i skogen, men det er bare å prøve igjen!

Råtassene slo til med klasseseier til Marie Skaug Gilhuus-Moe i D11-12N, andreplasser til Christoffer Ånensen (H11-12) og Maja Kalleson Røed (direkte C) og tredjeplass til Erika Andersen Gjedebo (D11-12).

Det ble også andreplasser til Inger Skaug (D70), Helge Grenager Solheim (H40), Runar Thorstensen (H17B) og Martin Reichenbach (direkte B) og tredjeplass til Petter Næss (H65).