Landslag

Verdenscup: Jørgen med sterk førsteetappe i stafett-thriller

Jørgen Baklid fikk tillit på første etappe for Norge 1 under verdenscupfinalen, og leverte absolutt varene. Han gjennomførte en fjellstø etappe og vekslet på tredjeplass, 26 sekunder bak Viktor Svensk på Sverige 1. Stora Tuna-løperen klinket til fra start, fikk en luke tidlig og klarte på imponerende vis å holde den helt til veksling. Anton Johansson på Sverige 3 vekslet som nummer to, mens Reto Egger (Sveits 3), Albin Ridefeldt (Sverige 2) og Teemu Oksanen (Finland 1) fulgte tett bak Jørgen.

Jørgen på arenapassering. Begge foto: Arrangør/Anu Utohoinen

På andre etappe klarte Max Peter Bejmer å holde unna for Sverige 1, på tross av en liten feil tidlig. Luka var nå kuttet ned til 12 sekunder – det var Simon Imark (Sverige 3), Touko Seppa (Finland 2, Eirik Langedal Breivik (Norge 1), Emil Svensk (Sverige 2), Fabian Aebersold (beste etappetid, Sveits 2) og Eetu Savolainen (Finland 1) som utgjorde forfølgergruppa. Norge 2 og 3 (ved Magne Dæhli og Yngve Skogstad) så en stund ut til å få kontakt, men det glapp på slutten.

Siste etappe ble uhyre spennende. Martin Regborn på Sveriges førstelag bukket under for presset og gikk på en tominutters bom allerede på første post – dermed var de ute av bildet. Kasper Fosser utnyttet gunstig gafling i starten, og ved arenapassering hadde han fått luke sammen med Mikka Kirmula (Finland 1) og Gustav Bergman (Sverige 2).

Det så ut som om Fosser kokte både finnen og svensken skikkelig i motbakkene etter arenapassering, men de kjempet knallhardt og beholdt kontakt. På en lumsk post i motbakke forsøkte Fosser å rykke, fikk med seg Kirmula – og begge gikk på en bom.

Den slu reven Bergman snek seg forbi, var først inn på arena og tok det akkurat rolig nok på oppløpet til å sikre svensk seier med to sekunders margin. Fosser spurtet fra Kirmula, slik at Norge ble nummer to, med Finland på tredjeplass.

Vegard Jarvis Westergård løp siste etappe for Canadas lag. De lå på 37.plass etter første etappe, men rykket opp ni plasser etter en fin 2.etappe av Christian Mickelsen. Vegard måtte se tre lag passere seg og hadde blant annet en tett kamp med New Zealands Tim Robertson på plassen foran, slik at han kom inn som 31.lag. Canada ble nummer 17 i verdenscupen, siden det kun er beste lag fra hver nasjon som konkurrerer om verdenscup-poeng. Anselm Reichenbach løp siste etappe for Tyskland 2, som ble nummer 39. Han hadde 19 sekunder dårligere etappetid enn Vegard.

Resultater