Landslag

JWOC lang: Sondre beste nordmann, velkledd i lederstolen

Sondre Olaussen leverte et meget godt gjennomført løp på den krevende langdistansen i junior-VM. Etter en time og tjue minutters løping i tøft terreng ble det tilslutt en råsterk niendeplass, 5.48 bak vinneren Mathieu Bührer (som også tok delt seier på sprinten). I siste halvdel av løpet tapte Sondre kun et snaut minutt til sveitseren.

Resultatet gjorde også at Sondre var best av de seks nordmennene på start – meget sterkt av en løper som har to år igjen som junior, og ingen tvil om at han fikk godt betalt for mange intervaller i Fjellstadbakken når han skulle angripe de tsjekkiske skråningene!

Øvrige norske plasseringer var 11 (Alfred Bjørnerød), 20 (Kristoffer Strømdal Wiik), 27 (Philip Lehmann Romøren), 59 (Iver Dalsaune Thun) og 64 (Andreas Vistnes Myklebost).

Sondre hadde et tidlig startnummer og fikk dermed vise fram Oppsal-bøttehatten fra lederstolen i rundt 45 minutter. Det var nok heller ingen ulempe å starte senere i feltet med tanke på tråkk, seks av de åtte løperne foran Sondre på resultatlista startet i siste fjerdedel av feltet.

Sølvet gikk til New Zealands Zefa Faavae, mens det ble bronse til hjemmenasjonen Tsjekkia og Daniel Bolehovsky.

Oskar Mella leverte et solid løp for Australia og endte på 65.plass, drøye 19 minutter bak vinneren. Det var 166 løpere på start.

I kvinneklassen ble det storeslem for hjemmenasjonen Tsjekkia: Lucie Dittrichova tok gullet foran Michaela Novotna og Viktoria Skachova. Ingeborg Roll Mosland kunne rapportere om noe bom midtveis i løpet, men kom likevel inn på en fin 11.plass, 9.22 bak Dittrichova, som vant med over to minutter. Ingeborg hadde under tre og et halvt minutt til bronse.

Mathea Gløersen ble best av de norske jentene med sjetteplass. Øvrige plasseringer var 17 (Elisa Götsch Iversen), 18 (Ine Bohnhorst Tegdan), 21 (Heidi Kristina Sebjørnsen) og 29 (Anna Taksdal). Det var 142 løpere på start.