Junior og seniorKonkurranse

NM-SØLV! Jørgen nummer to i tett knockoutfinale

Jørgen Baklid var så nær, så nær gull og kongepokal, men Kasper Harlem Fosser holdt unna i finalen og ble norgesmester på knockoutsprint.

I et knallsterkt finalefeltet gjorde Fosser først en feil til post 2 og var bakerst i feltet, før resten av feltet tok et svakere veivalg til post 3 og Fosser hadde sju-åtte sekunders ledelse. De fem øvrige jaget verdensmesteren gjennom hele løypa, løperne i forfølgergruppa forsvant en og en, men Jørgen og Eirik Langedal Breivik kom seg nesten opp til Fosser på siste post. I mål var han tre sekunder bak. Langedal Breivik falt rett ved siste post og ble nummer tre.
Kongepokalen glapp, men til gjengjeld styrket Jørgen sine sjanser for plass i troppen til neste verdenscup, og dermed også VM, med å bli best bak Fosser. Andre forhåndsfavoritter som Ulrik Astrup Arnesen og Håvard Sandstad Eidsmo ble slått ut i Jørgens semifinaleheat, mens folk som Cornelius Bjørk og Trond Einar Moen Pedersli ikke gikk videre fra prologen. Det gjorde heller ikke Oppsals øvrige deltagere i H21, Olai Stensland Lillevold og Vegard Jarvis Westergård endte på delt 31.plass 58 sekunder bak prologvinner Eirik Langedal Breivik, mens 18.plassen som ga avansement var 40 sekunder bak. Oskar Størmer ble nummer 34, tjue sekunder bak Vegard og Olai, mens Serhii Kiziiev ble nummer 50.

Oppsal hadde løpere i tre finaler. Ingeborg Roll Mosland ble nummer to i prologen og vant sitt semifinaleheat i D19-20. I finalen gikk fem av seks løpere på en grov miss, noe som sørget for at Freidigs Maria Strømdal Wiik på et tidspunkt ledet med et helt minutt! Dermed kunne hun sikre til gull. Ingeborg måtte nøye seg med den «sure» fjerdeplassen.

Det ble stang ut i finalen også for Sondre Olaussen, som imponerte i semifinalen med en rå opphenting i siste del. Det var forøvrig enda to Oppsal-løpere i semien, både Christoffer Ånensen og Aksel Nikolai Aubert tok seg enkelt videre fra prologen, men måtte gi tapt i semifinaleheatene.

Det ble stor fart i finalen, med flere sterke spurtere. Gullet gikk til fjorårets bronsevinner Ola Dåsnes, Vang OL. Sondre ble nummer fem, fem sekunder bak, så det var ekstremt tett.

I øvrige klasser ble det ingen finaleplasser. Ask Olaussen kom til semifinalen i H19-20, mens Oskar Mella var to sekunder fra å gå videre fra prologen. I D17-18 ble Tuva Berger Gjelstad nummer fire i det første semifinaleheatet, det lå en stund an til finaleplass, men nummer fire i det siste semifinaleheatet løp inn på raskere tid. Synne Syversen Gihle og Synne Utseth Bøhlerengen ble slått ut i prologen. Det samme ble Natalii Mazur i D21.

Fredag er det hviledag i Bodø, for NM fortsetter med individuell sprint lørdag og sprintstafett søndag.