13-16Junior og seniorKlubbenKonkurranseStafetter

Halden O-meeting: sterk WRE-innsats, fin stafettløping

Oppsal stilte med en stor tropp i helgens Halden O-meeting – nesten femti løpere var i aksjon i helgen. Sesongstart i Halden har jo en god klang for oss som husker Vårspretten og ikke minst Vårstafetten (og det er jo lov å krysse fingrene for at stafetten skal komme tilbake for andre klasser enn ungdomsklassene) – og arrangementet gikk i år over tre dager med sprint på fredag, mellom, ungdomsstafetter og lagkonkurranse for de yngste på lørdag og langdistanse på søndag. Det var WRE alle dager, noe som gjorde at det ble særdeles skarp konkurranse i eliteklassene.

Sprintere med verdenscup-ambisjoner måtte i aksjon to ganger på fredag, for første gang la NOF inn et testløp på 3000 meter som en obligatorisk del av uttaket. Jørgen Baklid var Oppsals eneste representant i feltet, og leverte en sterk fjerdeplass med 8.22, tre sekunder bak vinner Elias Jonsson. Pia Young Vik var raskest av damene på 9.54.

Resultater 3000-testen

På ettermiddagen var det WRE-sprint i Halden sentrum, og Jørgen løp inn til sjetteplass. Han bør dermed ha gode muligheter til å ta en av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia. Olai Stensland Lillevold ble nummer 22, bare halvannet minutt bak Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik (som delte seieren). I kvinneklassen hadde Ingeborg Roll Mosland en knallstart og ledet på første passering, men traff ikke helt på langstrekket (post 8) og fikk også et tidstap til post 12. Hun endte på 20.plass, halvannet minutt bak den suverene vinneren Andrine Benjaminsen, men bare 1.03 bak pallen.

Resultater WRE-sprint

Bilder fra sprinten, tatt av Terje W.Pettersen:

 

Etter WRE-konkurransene kunne publikum prøve seg i eliteløypene. Magnus Syversen Gihle tok en fin 47.plass blant 137 deltagere i sin løype.

Lørdag var det stafetter for ungdomsløperne og mellomdistanse for resten av Oppsal-troppen. Jentelaget med Josefine Steen-Utheim, Julia Brox Rayamajhi/ Ingeborg Røhjell (to løpere kunne løpe 2.etappe) og Liv Keyser løp inn til en fin 10.plass i tøft selskap. Det var jevnt hele veien og sju lag kjempet om niendeplassen.

I H13-16 hadde Oppsal tre unge lag i det store feltet (47 lag). Førstelaget med Eivind Vågsnes, Ulf-Håkon Jordin og Ulrik Juveli Pedersen ble nummer 27, mens tredjelaget med Nicolai Moli, Trym Berger Gjelstad/Tore Berger Gjelstad og Magnus Syversen Gihle ble nummer 40. Oppsal 2 med Erling Melvær Ettestøl, Sander Vuong Medhus og Sigurd Bjella Unneberg hadde dessverre en død brikke. Av de ti guttene på våre lag var halvparten 13-åringer, så dette var bra levert!

Nydalen vant jentestafetten, mens svenske Skogshjortarna vant guttestafetten.

Det var 37 Oppsal-løpere blant de over tusen på start på mellomdistansen. Sigve Vågsnes sto for den eneste pallplassen med tredjetid i åpen AM.

Vegard Jarvis Westergård imponerte med sjetteplass i H21WRE1, under minuttet bak vinner Gaute Steiwer. Jørgen Baklid ble nummer 13 og Olai Stensland Lillevold nummer 18 – solide prestasjoner av begge. Ingeborg Roll Mosland stilte nok en gang i seniorklassen og løp inn til 15.plass og var så vidt vi kan se nest beste junior i feltet. Andrine Benjaminsen tok en ny klar seier. Christoffer Ånensen ble nummer sju i H17-18E, mens Ask og Sondre Olaussen også stilte i senior og ble nummer ni og ti i H21WRE2.

Resultater fra mellomdistansen

Søndagens hadde nærmere 1300 deltagere, 44 fra Oppsal. Det ble tre klasseseiere – gratulerer til Kari-Ann Ånensen (D45), Kjell Winther (H75) og Ola Marius Pedersen (Åpen A-kort). Sondre Olaussen ble nummer to i H17-18E.

I WRE-klassene ble Ingeborg nummer 19 i D21, mens Vegard igjen ble best av gutta, nå med 9.plass.

Resultater fra langdistansen

Det var tydelig at mange klubber hadde mobilisert og lagt årets vår-klubbtur til Halden, og det kan jo være noe å tenke på for senere år. I tillegg til løpingen ble det lagt ned en formidabel innsats med å levere ut flyere og informasjon om 15-stafetten/Råtasskonkurransen/Knut Valstads minneløp 1. og 2.juni – vi håper det gir resultater!

Det var krevende orientering i Ertemarka, men mange fornøyde Oppsal-fjes! Takk til Dagrun og Per-Ivar for bilder:

Denne bildekrusellen krever javaskript.