KlubbenKonkurranse

Klart for Langløpet – i år med “ny” klasse: trail

Snøværet i forrige uke var bare et skremmeskudd – det meste av snøen er (heldigvis – vi trenger barfrost først for å få gode skiforhold i Østmarka) borte, og selv om det er vått kan løypelegger og løpsleder nesten garantere en fin tur.

I år blir både start og mål på Sandbakken, etter at det har vært gjennomgående løype de to siste årene – men da starter og slutter man i noe av det beste terrenget Oppsal kan by på – både billedskjønt og krevende!

Oppsal byr også på suppe til alle klubbens deltagere inne på Sandbakken etterhvert som dere kommer i mål. Dette er altså gratis for deltagere fra klubben!

Det er flere ulike løyper; Lang 16 km, Mellom 11 km, Kort 6 km, C ca 5,5 km – med dame- og herreklasse i hver løype.

Årets nyhet er trail-klasse. Vi tror den er perfekt for deg som er glad i å løpe på sti, men ikke føler du behersker orientering godt nok.

Løypa følger sti eller grusvei innom noen kontrollpunkter, dvs orienteringsposter, merket med orienteringspostflagg og kode – disse skal oppsøkes i angitt rekkefølge. Hvilke stier man velger fra post til post er opp til deltageren. Alle postene vil være i tilknytning til sti. Stiene er ikke merket i terrenget utover tradisjonell rød/blåmerking. (Rød: skiløyper – Blå: sommerløyper) Løperne får med seg et forenklet orienteringskart hvor stiene, både blå, røde og umerkete, er tegnet inn. (se eksempel nederst på siden)

Postene vil bli offentliggjort i god tid før start, slik at deltagerne har tid til å planlegge sin rute. Distansen i luftlinje vil være ca 9 km, i praksis rundt 12 km. Trail-løypa passer for:

-deg som har konkurrert i terreng- og stiløp

-deg som liker å trene, men begynner å bli lei av asfalt

-deg som er glad i en utfordring eller ekspedisjon

-deg som har “snust” på orientering, men synes det virker for vanskelig å løpe vekk fra stiene

-deg som er fersk orienteringsforelder

-deg som liker å løpe i skogen med hund og vil slippe å surre lina inn i alle mulige kratt og trestammer

-deg som synes det er kjedelig å løpe den samme runden hver helg

-deg som har lyst på en annerledes treningsøkt

Påmelding til alle klasser i eventor. Har du ikke eventor-bruker, send en mail til arildand@gmail.com med navn og ønsket løype.

Utsnitt av løpskartet i trail-klassen (uten poster markert)
TRAIL-O FORKLART