Klubbmesterskap natt – er du klar?

Absolutt alt Mye er nå klart før årets klubbmesterskap natt. Pr nå er 58 løpere påmeldt, men vi håper selvsagt på at noen flere full-lader lykta og dukker opp! Her er et lite PM for løpet:

 

PM KLUBBMESTERSKAP NATTORIENTERING tirsdag 17.OKTOBER

Frammøte/arena: Badeplassen/bålplassen i nordøstenden av Ulsrudvann fra kl 1800.

Som i fjor blir det bål og grilling og publikumsposter på begge sider av Ulsrudvann – med andre ord topp stemning både for løpere og tilskuere.

Kart: Ulsrudvann, oppdatert til 15-stafetten og KVM i vår. Målestokk 1:7500.

Terreng: Stirikt, velkjent nærterreng med tydelige avgrensninger av løpsområdet for de korteste løypene, ideelt for både ferske og rutinerte nattløpere. Særlig N-løypa er innom områder hvor det også er lysløype.

Løpbarheten er stort sett meget god, men noen kronglete/steinete partier forekommer. Det er fortsatt vått i skogen, også på stiene, så husk skoskift! Godt med varmt skiftetøy er sikkert også lurt når dere skal sitte og heie utover kvelden!

Det er seks ulike løyper:

N-løype, 1570 m: D-10, H-10, N-Åpen

C-løype, 2710 m: D11-12, H11-12, C-Åpen

B-løype, 3100 m: D13-14, H13-14, B-Åpen

A-kort, 2780 m: D60-, H60-, Åpen A-kort

A-mellom, 4690 m: D15-16-, H15-16-, D17-, H40-, D40-, Åpen A-mellom

A-lang, 6140 m: H17-

Klasser kan bli slått sammen.

NB! Det har vært litt kluss med klasser i eventor, arrangementet ble opprettet med klasseinndelingen fra i fjor. Vi skal forsøke å ordne opp i dette, og justerer det eventuelt på arena før start i morgen. Målet er at alle skal få løpe den løypa de ønsker. 

Livelox: Løpet blir klargjort for livelox, så dere som har: Ikke glem gps-klokkene!

Etteranmelding: På arena så lenge det er kart, så si gjerne fra allerede nå, enten på facebook eller på mail til arild.andersen@nrk.no

Lånebrikker: Vi har noen få brikker til utlån, ta med en venn!

Skygging/følge er tillatt i N-løypa. 10 år og yngre SKAL løpe minst to sammen. 11-12 KAN løpe minst to sammen (anbefales). Løpere i åpne løyper kan også løpe flere sammen. Råtasser (og andre) som skal løpe natt bør huske at det er viktig å velge sikre veivalg og bruke kompasset aktivt når man løper nattorientering. Lykt til mange tusen kroner er ikke nødvendig, men sjekk at batteriet er bra, og ha gjerne med en reservelykt i lomma!

Start: på arena. For å spisse mot neste sesongs stafetter har vi tilbud om fellesstart klokka 1830 (i alle fall i de to lengste løypene). I tillegg fri start fra kl 1830 til 1900. De to lengste løypene har pentagramgafling hvor en av postene er publikumspost på arena.

Siste post er inne på arena, 40 meter fra mål – HUSK Å STEMPLE!

Postskjermer: Det er normale postskjermer med løse reflekser på de aller fleste postene, men på sju poster benyttes mindre treningsskjermer med refleks på skjermen. Dette er postene som har kode 51-55, 57 og 58 – altså kun poster med koder på 50-tallet. De to korteste løypene har kun denne typen flagg på siste post (svært nær mål), B-løypa har en slik post i tillegg til siste post, de øvrige er i A-løypene.

Servering: Det blir bål på arena og klubben stiller med pølser, men ta gjerne med egen pølsepinne pluss saft, kaffe e.l Det ryktes dessuten at opptil flere kakebakere er i sving.

Bål hører selvsagt med på nattklubbmesterskapet. (foto: Snorre Veggan)

Vel møtt til høstens hyggeligste klubbmesterskap!