Meget sterk sprintløping i Belgia – Jørgen til finale

Jørgen Baklid, som representerer Oppsal utenfor Norge (og i Norge etter nyttår) leverte en meget sterk konkurranse på knockoutsprinten i Antwerpen Sprint Orienteering Meeting (ASOM) i dag. Etter åttendeplass i kvalifiseringen gikk han trygt videre i både kvartfinaleheat og semifinaleheat, og ble dermed en av tre nordmenn i finalen. Her ble det tilslutt fjerdeplass i en finale som ble vunnet av danske Andreas Bock Bjørnsen. Det var en smule kaotisk i finalen, hvor to av de tre første ikke skal ha stemplet på passeringspost, men likevel først fikk godkjent sine løp. Noe senere ble resultatlistene justert og Ulrik Astrup Arnesen, Yannick Michels og Jørgen rykket opp til andre-, tredje- og fjerdeplass.

Løpet var World Ranking Event og dermed viktig for en eventuell seeding til i sprint-EM i Italia i oktober. Belgia skal også arrangere EM i 2025, og det var mange internasjonale løpere som hadde tatt turen til ASOM – som i år ble arrangert i gamlebyen i Ghent.

Anselm Reichenbach imponerte også – han ble nummer to i sitt kvartfinaleheat før han gikk glipp av finalen med knappest mulig margin. Han var i et knalltøft semifinaleheat og endte bak hjemmefavoritt (og VM-bronsevinner) Yannick Michels og årets norgesmester Ulrik Astrup Arnesen, men slo ut New Zealands Tim Robertson, som vant sprinten i fjorårets World Games og har to VM-medaljer i sprint, og Mats Eidsmo, som var beste nordmann i verdenscupen i Tsjekkia tidligere i august. Likevel et meget bra resultat for Anselm som bør ha god mulighet til å få en plass i Tysklands EM-tropp.

Oskar Mella stilte også i Belgia, og manglet rundt halvannet minutt på å ta seg videre fra kvalifiseringen etter 24.plass i sitt heat.