Stafettseier! Tre nye Oppsal-løpere har elg-lue

Dagrun Brox Rayamajhi, Lina Undrum Mariussen og Silje Syversen feide all motstand til side og sørget for Oppsal-seier i D120 i dagens Kvistkvaset. De sikret seg dermed den ettertraktede «lue med ælj» som tilfaller alle vinnere i denne stafetten.
Moss tok en tidlig ledelse etter en sterk første etappe, med Dagrun tre og et halvt minutt bak på andreplass. På andre etappe startet Lina opphentingen og var et minutt nærmere ved veksling. Mosseløperen taklet ikke å ha Silje jagende bak, og jubelen sto naturlig nok i taket da Oppsal kunne kvittere ut årets første stafettseier. Se og lær i Skellefteå!

Men det var flere lag i aksjon. I D/H 11-16 løp Oppsals lag inn til en glimrende andreplass etter å ha imponert speakeren med løpssteget underveis. Det ble mer enn antydet at flere av Oppsals ungdommer ville kunne bli headhuntet til friidrett. På laget var Tuva Berger Gjelstad, Julia Brox Rayamajhi/Tore Berger Gjelstad/Magnus Syversen Gihle, Sivert Landrø Grindedal/And Risstad Sundnes og Eivind Vågsnes på siste etappe. Det ble svensk dobbeltseier med Åmål 1 og 2, mens Moss på tredjeplass var 51 sekunder foran Oppsal etter at Eivind leverte en rå siste etappe med nest beste etappetid og nesten klarte å hente inn Moss.

Pallkamp ble det også for ett av lagene i H130, der Oppsal var største klubb med tre lag på start. De fleste har vel fått med seg dramatikken rundt førstelaget, som fikk to forfall på 17.mai, så vi ripper ikke opp i det, men konstaterer at Helge Grenager Solheim og Per-Ivar Nikolaisen sendte Lars Ballangrud ut med los på pallen, bak Fet og to lag fra Moss. Lars nærmet seg Moss frem til midtveis, men så gikk han på en klassisk “bom i bushen i ås”.

– Per-Ivar ropte “Stier!!” ved veksling, og jeg fulgte den oppfordringen. Men så glapp det i lia ned mot 6.post, så der la jeg igjen noen minutter og måtte også ned til stien for å finne det jeg trodde var et sikkert holdepunkt, men som i ettertid viste seg å være litt lenger nord… Indre Østfold kom og gikk rett i posten, så da var jeg på sporet igjen, og oppdaget kjapt at jeg hadde større fart enn ham, så da vi var likt inn på målrunden var jeg sikker på at jeg skulle klare å komme foran, sier Lars Ballangrud i en pressemelding fra H130-teamet etter at fjerdeplassen var sikret.
De to øvrige lagene, Oppsal 3 med Vigdis Hobøl, Erling Hobøl og Stein Mella og Oppsal 2 med Vidar Gjelstad, Åsmund Verpe Moli og Ram Rayamajhi ble nummer sju og åtte!

Resultater