Ski-o: Ingeborg nummer 18 i verdenscupfinalen

Ingeborg Roll Mosland leverte et bra løp i det første løpet i verdenscupavslutningen i skiorientering. Hun var under seks minutter bak vinneren på mellomdistansen på Beitostølen. Resultatet sikret også en åttendeplass i U23-VM! (Hovedbildet: Terje Pettersen)

Foran Tove Alexandersson på post 8!

Ut fra gps-trackingen kunne det se ut som om hun hadde en god start og avslutning på løpet, men gjorde et par feil midtveis. På åttende post lå hun f.eks foran verdensstjernen Tove Alexandersson, som gjorde verdenscup-comeback i skiorientering på Beitostølen og ble nummer åtte.

GPS-trackingen viser spesielt at Ingeborg ikke hadde optimal flyt til den tiende posten, og at hun muligens valgte feil veivalg til post 12.

Ingeborg i mål

Estlands EM-vinner Daisy Kudre Schnyder tok seieren, mens det ble  svensk på de tre neste plassene ved Linda Lindkvist, Lisa Larsen og Frida Sandberg. Også Litauen, Sveits, Finland og Norge hadde løpere i topp 10 – beste norske løper ble Evine Westli Andersen på niendeplass.

Ingeborg tapte noen sekunder på dette veivalget, her sammenlignet med Johanna Simkova, Tsjekkia (JS) og Heta Virtanen, Finland (HV)

Vegard Jarvis Westergård stilte for Canada og ble nummer 53 i mennenes konkurranse. Her ble det norsk seier ved Jørgen Baklid.

Lørdag og søndag er det sprint og jaktstart på Beitostølen.

Resultater (uoffisielle)

I tillegg til verdenscupen ble det også gått norgescup junior og World Masters på Beitostølen. Marius Aamodt tok en fin fjerdeplass i H17-20, mens Arnhild Krogh leverte femteplass i D50!