VM-SØLV! Ingeborg med ny medalje i junior-VM

Vi gratulerer Ingeborg Roll Mosland med hennes andre medalje i årets junior-VM! Hun tok sølv på stafetten i Latvia sammen med Birgit Dorothea Kleppa Madslien og Kristin Melby Jacobsen.

Pallen: 1.Finland, 2.Norge, 3.Sveits (foto: Morten Mosland)

Ingeborg leverte en fjellstø første etappe hvor hun var med i tetgruppa hele veien. Midtveis i etappen ble gruppa redusert til en trio med Norge 1, Finland 1 og Tsjekkia. Disse tre lagene kom samlet til arenapassering med Ingeborg i føringen. Hun satte høy fart i bakkene ut på etappens siste sløyfe, hvor det også var en gaflingspost, og fikk sammen med Finland en 11 sekunders luke til Tsjekkia ved veksling – og viktigere: Ned til Sverige var det to og et halvt minutt, ned til Sveits over fire minutter.

På andre etappe kollapset Tsjekkia i første gafling, mens Birgit Kleppa Madslien satte inn et rykk mot slutten og åpnet en 23 sekunders luke til Finland 1. På tredjeplass fulgte Finland 2, ytterligere ett minutt bak, mens det var over tre minutter til Sverige 1 og over fem minutter til Sveits.

Siste etappe ble naturligvis en thriller – der verdensmesteren på langdistanse, Lotte Line Ekström jaget Kristin Melby Jacobsen. Finnen var ajour før halvgått etappe, og satte litt over midtveis inn et rykk som Melby Jacobsen ikke klarte å svare på. Dermed ble det andreplass til Norge – og Ingeborgs andre medalje i mesterskapet!

Norge går inn til sølv!

Sveitsernes verdensmester på mellomdistanse, Alina Niggli, gjorde en sterk etappe og passerte Sverige i kampen om bronse. (Finland 2 ble nummer tre i stafetten, men bare ett lag fra hvert land kan ta medalje).

Uoffisielle resultater

Tracking