To KM-medaljer og en klasseseier i fin stafettsøndag

Moss i tet ut fra start, med Olai pent plassert

Etter en heftig stafettdag i Halden kan vi slå fast (minst) en ting – Oppsal har et H17-lag som kan kjempe med de aller beste – og det blir ikke den siste duellen med våre naboer i Bækkelaget.

Søndag var det Bækkelaget som trakk det lengste strået i kampen om KM-gullet – etter en stafett hvor det var spenning hele veien.

Fem lag skilte seg ut fra start i H17, Tyrvings Håkon Jarvis Drage var fjernet fra ankeretappen og åpenbart revansjesugen etter å ha blitt satt på plass av bror Vegard på siste etappe i Nighthawk, men det var Bækkelaget som vekslet først ved Anders Vister, Tyrving fulgte 22 sekunder bak, før det var ytterligere 40 sekunder ned til en trio med Olai Stensland Lillevold for Oppsal, samt de beste fra Østfold: Haldens Markus Holter og OK Moss sin sterke junior Alfred Bjørnerød.

Håkon med beste etappetid, men Bækkelaget har kontakt

Moss mistet kontakten med teten på andre etappe, hvor Torgeir Nørbech løp Tyrving opp i tet. Håkon Raadal Bjørlo serverte beste etappetid på andre etappe, Oppsal var nå 14 sekunder bak Tyrving, mens Bækkelaget fulgte tre sekunder bak Håkon, mens det var blitt et halvt minutts luke til Halden.

På siste etappe ble det en heftig duell, som heldigvis kunne følges med live GPS. Tyrvings rutinerte Bjørn Ekeberg taklet ikke presset i tet, og gikk på en lei smell i et veivalg gjennom bebyggelse.

Bækkelagets ankermann, den britiske landslagsløperen Ralph Street, klarte å få ei lita luke inn mot arenapassering, og holdt den gjennom en intens sisterunde hvor det ikke var rom for feil hos hverken ham eller vår mann Vegard Jarvis Westergård.

It’s on! Vegard lover revansje på Ralph Street og BSK i NM

Street holdt hodet kaldt og sikret Bækkelaget KM-tittelen med 34 sekunders margin, mens Oppsal altså kunne juble for sølv etter en sjeldent spennende KM-stafett. Revansjen kommer i NM!

Sigurd på første etappe for Oppsal 2

Andrelaget med Sigurd Rødnes, Ludvig Rødnes og Marius Aamodt tok 9.plass i KM og 13.plass i stafetten.

Det er bare snaue to uker til NM stafett i Asker, og der bør vi stille mange lag!

Det er ingen tvil om at våre nyinnmeldte løpere har gitt junior/ seniorgruppa et skikkelig løft allerede, så dette kan bli veldig artig framover – her er det bare å komme på seg på trening og bidra til at trykket holdes oppe på øktene!

Starten går i kvinnestafetten. Ingvild til høyre i bilder for Oppsal 2

I kvinneklassen var Oppsals førstelag et rent juniorlag, og det ble tilslutt fjerdeplass i KM for Ane Hustvedt, Tina Kalleson og Ingeborg Roll Mosland, der Ingeborg var et snaut minutt unna å hente inn Tyrving i kampen om bronse.

Nydalen vant foran Bækkelaget.

Andrelaget med Ingvild Maalen-Johansen, Katrine Bjordal Veggan og Vigdis Hobøl ble nummer seks i KM.

Synne SG på førsteetappen

I ungdomsklassene ble det også en medalje – jentelaget med Synne Syversen Gihle, Tuva Berger Gjelstad og Synne Utseth Bøhlerengen tok en flott sølvmedalje etter at Synne UB knuste Heming i avslutningen. Nydalen vant stafetten foran to Østfold-lag, men Oppsal var altså nest beste lag fra AOOK, og sikret dermed andreplass i kretsmesterskapet.

Eivind sender Christoffer ut på siste etappe

I H13-16 var det veldig jevnt, og Oppsals førstelag med Aksel Aubert, Eivind Vågsnes og Christoffer Ånensen måtte se pallen glippe denne gang – Fredrikstad vant stafetten, mens Tyrving tok et litt overraskende KM-gull foran Nydalen og Asker. Oppsal var 31 sekunder fra medalje. Andrelaget med Sigurd Hobøl, Eskil Olaussen og Mari Kalleson ble nummer 9 i stafetten og 7 i KM.

H17, D17, H13-16 og D13-16 løp alle med GPS. Trackingen finnes hos loggator – vel verd en kikk!

Oppsal stilte også med et veteranlag i herreklassen: Espen Aubert, Boye Bøhlerengen og Thor Mella ble nummer 5 i tøft selskap. Nydalen tok seieren foran Lillomarka og Ås-NMBU.

Julia på siste post

Og tilslutt: gratulerer til Julia Brox Rayamahji og Mari Våland Almås med en herlig seier i D11-12 (som ikke er KM-klasse)! Julia sendte Mari ut ett sekund bak teten etter en super førsteetappe, og Mari løp fjellstøtt på andre der konkurrentene fikk trøbbel – Oppsal-jentenes seiersmargin ble tilslutt ni minutter!

Alle resultater i eventor

Noen flere bilder fra en flott stafettdag:

Denne bildekrusellen krever javaskript.