Flott KM-helg i blytungt terreng

Fet OL arrangerte et fint KM i helgen – med tildels tunge og krevende løyper.

41 Oppsal-løpere stilte til start i KM langdistanse lørdag. Mange opplevde nok at innsalget om lettløpt terreng var litt upresist, for å si det forsiktig. Det var i alle fall mange slitne, men smilende, fjes etter målgang.

Oppsal fikk en kretsmester ettersom Kari-Ann Ånensen gjorde kort prosess i D40, men det var også mange andre fine prestasjoner, blant annet KM-pallplasser til Petter Næss (H65), Inger Skaug (D70) og Bent Erik Skaug (H45) og tre klasseseiere til Vidar Gjelstad (H45AK), Arnhild Krogh (D45 AK) og Jan Andreas Edstrøm (H17AK).

KM var også et av løpene i Trimtex Cup, og Anselm Reichenbach beholder den gule ledertrøya i cupen etter tiendeplass i en jevn H13-14. Anselm var helt i toppen på meldepost, men kunne fortelle at en bom på det neste strekket kostet noen plasseringer.

Anselm tar med seg ledertrøya i Trimtex Cup også til KM mellomdistanse.

Vi tror også at Amelie Aamodt beholdt klatretrøya i D15-16 med sin femteplass. Det er tre løp igjen i Trimtex Cup: KM mellom til helgen og avslutningen 16. og 17.september med Høstløpet på Kolbotn og finalen som i år er en sprint på Tusenfryd.

Stafetten på søndag hadde samme fine arena, NAFs glattkjøringsbane på Gan, og her stilte Oppsal med sju lag. De yngste lagene fikk de beste plasseringene. Laget i H11-12 løp forbi en post og måtte snu tidlig på 1.etappe, men tok seg deretter veldig bra inn og ble nummer tre. I D11-12 ble det en flott fjerdeplass, bare noen sekunder fra pallen. Også i ungdomsklassene var det gode løp, spesielt er det solid med niendeplass i H13-16 når laget består av to 13-åringer og en 14-åring!

Mange rokeringer på lagene i de eldre klassene har antagelig gitt UK mye å tenke på før NM og 25-manna.

Tredjeplass til Jakob og Christoffer i H11-12, fjerdeplass til Sofie og Ingrid i D11-12.